.

Балотажът в Плевен обостри разговорите между ГЕРБ и Реформаторите

Според премиерът Борисов, той е подарил града на своите коалиционни партньори
Плевен

Заради вота в Плевен ГЕРБ и Реформаторския блок размениха приятелски огън. Два дни преди изборите премиерът Борисов изненадващо заяви, че „Би подарил Плевен на Реформаторите, за да имат и те кметове".

Великодушието на Борисов се превърна в гняв в нощта на изборите след пубикация във Фейсбук на здравния министър Петър Москов, в която реформаторът сравнява загубата на ГЕРБ в седмата по големина община с падането на Плевен по време на руско-турска освободителна война.

„Моята добрина и толерантност има граници”, каза Борисов. Масло в огъня между коалицинните партньори наля и новоизбраният кмет на Плевен, който обвини ГЕРБ в изборни манипулации.

Борисов се разгневи и на своите съпартийци в Плевен. „И на Цецка й казах, че този не заслужава да стане кмет”, добави премиерът. Отношението на му към вече бившия кмет от ГЕРБ, накара проф. Димитър Стойков да се откаже от спечеленото място в новия общински съвет на Плевен.

Тази сутрин кметът реформатор на Плевен опита да потуши напрежението като заяви, че неговият проблем с ГЕРБ е само на местна почва.

ИНТЕРАКТИВНА КАРТА
ИНТЕРАКТИВНА КАРТА