.

ЦИК: На избирателите да се дават всички бюлетини

В редакцията на bTV получихме множество сигнали, че бюлетини за референдум не се дават
ЦИК - 3

Централната избирателна комисия разпореди на избирателите да се дават всички бюлетини, и тази за референдума, освен ако избирателят изрично не посочи, че не желае да гласува.

По-рано получихме множество сигнали в редакцията на bTV, че не на всички места се предлагат бюлетините за националния референдум, под предтекст, че това е разпореждане от ЦИК.

Сигнали от страната: Не се дават бюлетини за референдумаСпоред зрители на bTV членове на СИК предлагат избирателно на гражданите бюлетината за електронно гласуване

До момента не е ясна избирателната активност в страната, нито за местния вот нито за референдума. Информацията трябвало да постъпва по интернет, но уебсайтът на ЦИК е блокирал. В момента информацията се събира по телефона.

Един от подадените сигнали е за предизборна агитация на премиерът Бойко Борисов. „Все още очакваме видео материал за този сигнал, в момента в който постъпи в ЦИК ще го разгледаме”, каза Камелия Нейкова, представител на комисията.

Други постъпили сигнали за нарушения към този момент са зацапване на бюлетините с черно мастило. От ЦИК поясниха, че много избиратели подлагат една върху друга трите или повече бюлетини докато гласуват. При отбелязване на вота се получава зацапване върху долната бюлетина.

Въпреки това тези бюлетини ще бъдат отчетени като валидни.

ИНТЕРАКТИВНА КАРТА
ИНТЕРАКТИВНА КАРТА