.

Димитър Николов: Борисов има основание да бъде гневен на РБ за Плевен

На ГЕРБ най-болно им станало, че острите думи дошли от приятелска структура
Пресконференция на ГЕРБ

Премиерът Бойко Борисов има основание да бъде гневен от изказванията на Реформаторите след победата на кандидата им за кмет в Плевен. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов.

По думите му най-болно им е станало, че острите думи са дошли именно от Реформаторите.

Притесниха ни коментарите, като че ли Плевен се е освободил от нещо и е бил управляван изключително зле от ГЕРБ и това се каза от най-близката ни приятелска структура – Реформаторския блок, с който управляваме в правителството, партнираме си на много места в местната власт и на който разчитаме за стабилността на държавата, обясни той.

Реформаторите се изказаха много по-яростно срещу ГЕРБ, отколкото БСП, изтъкна Николов.  

Макар че вчера Борисов заяви, че е положил огромни усилия ГЕРБ да падне в Плевен, по думите на Николов щабът и организацията на партията в града са направили всичко възможно да спечелят изборите.

Приемаме резултатите, макар че имаме повече от 6 подадени жалби. Притеснително се стопи разликата между двамата кандидати. Същата е ситуацията и в Добрич, допълни бургаският кмет.

Всъщност се оказа, че това, което най-вече е ядосало Борисов, е статус във Facebook на здравния министър Петър Москов.

Мисля, че в този момент, точно както преди почти 140 години, един паша пише телеграма на един велик везир. Както и тогава телеграмата е кратка и гласи: " ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО, ПЛЕВЕН ПАДНА."

Posted by Petar Stefanov Moskov on 1 ноември 2015 г.

 

Според Николов местният вот е препотвърдил управленската формула в момента.

Много от общините в т. нар смесени райони вече припознават и ГЕРБ като партия, която може да реши проблемите им на местно ниво. Досега единствено припознаваха ДПС, а сега без притеснение и страх гласуват за ГЕРБ, посочи Николов.

Според Николов високите резултати на ГЕРБ на местния вот не са преяждане с власт, а просто победата е факт.

Той допълни, че не се чувства като отличника на ГЕРБ, а просто си е свършил работата. Бях пред очите на хората със своята активност, със своите слабости и недостатъци и гражданите на Бургас имаха възможност да преценят за кого да гласуват.

Той отрече в Бургас да са наливани целево пари от държавата, за да се покацат видими резултати, а по думите му спечелените програми са плод на много усилия в конкурентна обстановка.

 

 

ИНТЕРАКТИВНА КАРТА
ИНТЕРАКТИВНА КАРТА