.

Формулата ГЕРБ и ДПС води до успех в Кнежа

Ромите подкрепиха кандидат на управляващата партия
Избори в Кнежа

Докъде може да доведе формулата ГЕРБ и ДПС - в Кнежа със сигурност до успех и до сваляне на стария кмет. На каква цена ромите в Кнежа подкрепиха кандидата на управляващата партия, който победи на балотажа?

Само в квартал „Вапцаров” в Кнежа избирателите са над хиляда. Отиваме заради сигнал за купуване на гласове в полза на новоизбрания кмет от ГЕРБ. Пред секцията е панаир, а Здравко се представя за един от ромските лидери. „Ние си охраняваме квартала, имаме организация по двайсет-трийсет коли и не спим една седмица да не влезе някой да купи квартала, защото ние сме достатъчно грамотни”, каза той.

Опити за алъш-вериш на гласове имало, но на балотажа, на който се изправиха досегашният кмет Симеон Шарабански и кандидатът от ГЕРБ Ивайло Лачовски, в махалата гласували по съвест, а не под масата - за промяната.

За подкрепата си циганите не поискали пари, а реални гаранции, че кварталът им, който и с просто око се различава от подобните му в страната и е далеч от представите за гето, ще се развива още по-добре.

Дали заради разума или парите, но в ромския квартал „Вапцаров” кандидатът на ГЕРБ бе подкрепен с мощна предна.

ИНТЕРАКТИВНА КАРТА
ИНТЕРАКТИВНА КАРТА