.

ГЕРБ спечели Враца

Кандидатът им Калин Каленов ще управлява общината
Урна

ГЕРБ печели местните избори в област Враца и кандидатите на партията ще управляват следващия мандат в общините Враца, Бяла Слатина, Козлодуй и Оряхово. Това сочат данните от 100 процента обработени протоколи от втория тур, както и резултатите от първи тур на местните избори, по данни от общинските избирателни комисии.

Калин Каленов, издигнат от ГЕРБ, е следващият кмет на община Враца. Той победи с 52,96 на сто от действителните гласове досегашния кмет на общината Николай Иванов, който се яви като независим кандидат, подкрепен от БСП и други политически сили.

В Бяла Слатина досегашният кмет и кандидат от ГЕРБ Иво Цветков печели втори мандат с 89,32 на сто срещу кандидата на ДПС Касъм Касъмов /10,68 на сто/, с когото достигнаха до втори тур. На първи тур на местните избори бяха избрани кандидатите на ГЕРБ Росен Добрев, който ще управлява за втори път община Оряхово, и Маринела Николова, която е новият кмет на община Козлодуй.

Виолин Крушовенски, кандидат на местна коалиция "НДСВ- Реформаторски блок", печели трети мандат като кмет на община Мизия с 51,76 на сто от действителните бюлетини. На втори тур срещу него се яви кандидатът на ГЕРБ Валя Берчева, която е получила 48,24 на сто от действителните гласове.

Досегашният кмет на община Борован Десислава Тодорова, издигната от местна коалиция "Заедно за бъдещето на община Борован", в която ДПС е основна политическа сила, получи 53,54 на сто от действителните гласове и също ще управлява втори мандат. Кандидатът на БСП Петър Цветковски получи 46,46 на сто. Либерална коалиция с участието на ДПС спечели на първи тур в Хайредин, а нейният кандидат Тодор Тодоров ще управлява общината втори мандат.

БСП запазва влиянието си в община Мездра, където кандидатът на партията Генади Събков с 58,16 на сто от действителните гласове спечели балотажа срещу кандидата на АБВ Николинка Кътовска. Кътовска получи 41,84 на сто от гласовете.

Досегашният кмет на община Криводол Петър Данчев като кандидат на "Народен съюз" спечели изборите на втори тур срещу Юрий Кацарски, издигнат от местна коалиция с участието на ДПС. Данчев получи 52,86 на сто, а Кацарски- 47,14 на сто. Нов кмет ще има в община Роман, където независимият кандидат Валери Ролански спечели с 50,11 на сто балотажа срещу кандидата на ГЕРБ Тихомир Вълчев, който получи 49,89 на сто, пише БТА.

ИНТЕРАКТИВНА КАРТА
ИНТЕРАКТИВНА КАРТА