.

Реформаторите взеха кметското място и в Добрич

В Каварна спечели кандидатка на БСП срещу досегашна заместничка на Цонко Цонев
Броене на бюлетини

Новоизбраният кмет на Добрич е Йордан Йорданов от Реформаторския блок, който спечели срещу досегашния кмет от ГЕРБ Детелина Николова при резултат 50.61 на сто срещу 49.39 на сто.

Нови кметове поемат управлението в пет общини в Добричка област след втория тур на изборите, сочат резултатите, обявени от Общинските избирателни комисии.

Управленския пост в Каварна печели Нина Ставрева от БСП с 65.94 на сто от вота на избирателите при 34.06 подкрепа за независимата Галя Иванова - досегашен заместник на кмета на общината Цонко Цонев.

Досегашният заместник-кмет на Шабла Мариян Жечев от ГЕРБ се пребори за кметското място с 53.12 на сто от гласовете на избирателите. Негов опонент бе досегашният кмет на крайморския град професор Райна Бърдарева, кандидат на партия "Движение за социален хуманизъм".

В Генерал Тошево кандидат на БСП - Валентин Димитров, спечели на втория тур срещу претендент на ГЕРБ - Ивайло Манушев, при резултат 50.85 на сто срещу 49.15 на сто.

В Тервел за пети мандат ще управлява социалистът Живко Георгиев, за когото на балотажа са пуснали бюлетина 58.32 на сто от избирателите. Надпреварата изгуби Мариана Пасева от местната коалиция "За нов Тервел", посочва БТА.

ИНТЕРАКТИВНА КАРТА
ИНТЕРАКТИВНА КАРТА