.

Тодор Попов-2 проговори пред bTV

Той беше регистриран на първия тур с цел разсейване на гласовете на досегашния кмет Тодор Попов
Тодор Попов-2

След пълно мълчание по време на предизборната кампания и многократно издирване от страна на bTV мнимият кандидат-кмет за Пазарджик Тодор Попов най-накрая проговори.

Той беше регистриран на първия тур на местните избори с цел разсейване на гласовете, тъй като името и фамилията му са същите като на новия стар кмет на града. Мнимият Попов упорито се криеше по време на предизборната кампания.

Единственото му участие в надпреварата беше залепването на 3000 плаката, чийто дизайн напълно копираше агитационните материали на досегашния кмет на Пазарджик. До последно някои хора оспорваха съществуването на Тодор Попов-2.

„Компанията Движение за Европейска Интеграция” (ДЕИ) реши да ме покрепи, да работим заедно”, така мнимият Тодор Попов обяснява мотивацията да се включи в местната надпревара. Кандидат-кметът от ромската махала използва думите „компания” и „партия” като синоними.

Обяснява „слабото” си представяне на изборите с факта, че е имало още един кандидат с неговото име, и така съжителите му от ромската махала „Септември” са се подвели по „оня другия Попов”. Кандидатът от ДЕИ се затруднява да обясни какво е „интеграция”, но настоява, че ако беше избран за кмет не би разрушил незаконните постройки в ромската махала в Пазарджик.

2110919321.jpg
Снимка: bTV

Хората зад „алтернативния” Попов, който се затруднява да напише името се без грешка, отказаха да застанат пред камерата на bTV в последния момент. Обясниха, че се „страхуват изключително много за сигурността си”.

ИНТЕРАКТИВНА КАРТА
ИНТЕРАКТИВНА КАРТА