.

Училищен директор и работник в битка за кметското място в село Хвостяне

Изборната битка в гърменското село продължава
Избори за кмет в село Хвостяне

Едно от селата, където предстои "трети тур" на изборите за кмет заради равен резултат на балотажа, е в община Гърмен. Там училищен директор и работник в шивашко предприятие се впускат отново в надпревара за кметския стол.

В община Гърмен напрежението покрай изборите стихна с победата на Минка Капитанова. В село Хвостяне обаче тепърва ще се готвят за нови избори. Кандидатите на ГЕРБ и БСП получиха равен брой бюлетини - по 249 за всеки. И всеки твърди, че е морален победител в битката.

„Аз съм спечелил това село, с 13 гласа аз го водя, къде ги водят, че са недействителни бюлетини. Няма да подам жалба, нищо няма да подам, аз излизам пак да се боря с тоя човек”, каза кандидатът за кмет Баадин Юсеинов.

„За мен всички хора на населеното място село Хвостяне са еднакви, аз като кмет съм кмет на всички хора и въобще никога не съм делил кой е ром, кой е българо-мохамеданин или кой е турчин, така да се каже, защото при нас е етническа палитра в Хвостяне”, коментира другият кандидат-кмет Сейхан Ахмедов.

Там битката между ГЕРБ и БСП ще се решава след указ на президента за нови избори. И нова предизборна кампания.

А местните си искат кмет сега, а не след месеци и дори предлагат алтернатива.

ИНТЕРАКТИВНА КАРТА
ИНТЕРАКТИВНА КАРТА