.

В НДК: Надпревара да предадеш бюлетините си пръв (Галерия)

Изви се опашка от членове на секционните избирателни комисии

Опашка от членове на секционните избирателни комисии се изви пред НДК, където се помещава Общинската избирателна комисия в София.

В истинско състезание се е превърнало предаването на секционните протоколи минути след края на изборния ден.  Заради ниските температури и опита от организацията на предишните избор хората бяха изнервени, усещаше се напрежение.

Както на първия тур на изборите, така и сега протоколите се приемат и обработват от едва 19-членния състав на комисията. 

Причината за бързането на членовете на комисии вероятно е заради злополучния опит от миналата неделя, когато членове на секционни комисии предаваха протоколите си в ОИК с дни. Тогава общинската комисия беше в зала "Арена Армеец", но заради ангажимент със спортно състезание комисията се премести в НДК.

На първия тур в "Арена Армеец" председателите на Секционни избирателни комисии останаха затворени две денонощия, а ситуацията там беше описвана като хаос.

По-късно вечерта обаче ситуацията стана видимо по-спокойна, информира репортерът ни на място.

Отзивите на някои от предаващите бюлетините председатели на секционни комисии бяха, че този път организацията е много по-добра.

Очаква се работата по обработването да приключи малко след полунощ. Към 23,30 ч. вече бяха обработени около 800 протокола.

За хората в НДК има осигурена храна, а четири екипа на столичната спешна помощ са на място, ако има нужда от тях. Около сградата дори вече се свалят загражденията, няма и повече бусове, които да докарват нови чували с бюлетини.

 

ИНТЕРАКТИВНА КАРТА
ИНТЕРАКТИВНА КАРТА